google-site-verification=VHD9fdlpq7jFU4ENBTnLNSJvvQu-3aZrJDBWyvgzhuw
DMCC-Center

DMCC-Blog 4.0: Nieuwe wagen gekocht, waarom dan beschermen?

9 december 2019

Als je binnen enkele weken of maanden een nieuwe wagen koopt of in ontvangst neemt, dan wil je dat toch zo houden? 

In onze vorige DMCC-Blog (3.0) kon je lezen welke invloed de winter op jouw wagen kan hebben. Hier hadden we het toen ook over de steeds zwakker wordende blanke laklaag en de verschillende aspecten van buitenaf die een negatieve invloed kunnen hebben op de glans. In deze blog voegen we hier UV, vogelpoep en zure regen aan toe. 

UV-stralen

Wanneer UV in contact komt met de blanke laklaag van de wagen heeft dit niet meteen een negatief effect op de glans, wasbaarheid of het nieuw effect van de wagen. Na enkele maanden en het niet op de juiste manier beschermen van de wagen/lak zal hier verdoffing ontstaan. Een veel voorkomend fenomeen op zwarte, blauwe, en fel gekleurde wagens. 


Vogelpoep

Wanneer een tsjirpent vliegend iets plots zijn behoefte op jouw wagen doet landen, ontstaat er een inbranding van de ammoniak dat in de vogelpoep zit. Dit uitwerpsel zal zich stilletjes aan in de lak bijten en vervolgens de nodige doffe plek of inbranding met zich mee brengen. Probeer deze zeker niet te verwijderen door middel van de achterkant van de keukenspons te gebruiken. Gebruik een Quick Detailer. Indien jouw wagen gecoat is en dus chemisch bestand is, heb je hier geen last van. De vogelpoep zal niet meteen inbranden en kan gewoon met de hogedrukreiniger verwijderd worden. 


Zure regen

De regen lijkt een onschuldig iets maar bevat zwaveldioxide, stikstofdioxiden en ammoniak, das al ne mindere hé? Klopt! Ook voor jouw lak alles behalve gunstig. Daarom raden wij iedereen steeds aan om de wagen regelmatig te wassen en af te werken met een wax. Indien je dit liever niet zelf doet, kan je steeds beroep doen op onze DMCC Luxury Handcarwash. 


Genoeg negativiteit van het niet beschermen van jouw wagen. Wat als je dat nu gewoon wel doen? 

- De glans zal behouden blijven

- De wagen is beschermend tegen alle bovenstaande invloeden 

- Jouw lak is beschermd tegen waskrassen 

- Jouw wagen zal veel makkelijker te wassen zijn 

- De hardheid van de coating zal de wagen beschermen tegen lichte krasjes


Kort samengevat heb je niet alleen de optische en praktische voordelen, ook zal je veel langer het nieuwe gevoel van jouw wagenlak kunnen ervaren. Bescherm de investering die je gedaan hebt en laat dit aan Experts over. 

Feel free om dit bericht door te sturen naar diegene die je kent die een nieuwe wagen aangekocht hebben of zullen kopen. 

Thanks voor het lezen en tot volgende week! 

DMCC-Center 

Experts in Car Care & More


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x