google-site-verification=VHD9fdlpq7jFU4ENBTnLNSJvvQu-3aZrJDBWyvgzhuw
DMCC-Center

DMCC-Blog 2.0: BELANGRIJK bij de aankoop van een 2dehands velgen set!

26 oktober 2019

De winter staat voor de deur en voor je het weet, ben je overal een half uur later en klaag je misschien over dat we het enige land zijn waar er zoveel vertraging is bij een kleine sneeuwbui. 

Matig je snelheid, houdt voldoende afstand en bij moeilijk (lees slippend) wegrijden, zet jouw schakel- of automaat in 2de versnelling. 

Waar moet je op letten als je een 2dehands wintervelgen set koopt?

Vooraf kan je jezelf best de volgende vraag stellen; “ga ik er van uit dat ik de set aankoop en met de banden nog een winter doorkom of steek ik een nieuwe set banden?” de 2 euro truc komt hier dan goed van pas. Meer lees je onderaan onze blog. 

Verder is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste kwaliteit van jouw wintervelgen set. Koop je velgen van slechte kwaliteit dan durven ze al eens te breken of deuken als je over de Belgische wegen rijdt, in een put rijdt of een noodstop uitvoert.

Bekijk beiden kanten van de velg en niet enkel de buitenkant. 

Enkele andere zaken waar je op dient te letten:

1. Diepe borduurschade of deuken aan beide kanten van de velg 

2. Lasnaden of barsten in de voor- of achterkant van de velg 

3. Indien de velgen enorm vuil gepresenteerd worden, kan je waarschijnlijk met moeite zien in welke toestand deze zich bevinden. Dan geldt het gouden regeltje, beter geen koop dan een miskoop!

4. Rol elk wiel een volledige toer over de grond. Schommelt de velg enorm of hobbelt hij, dan is er iets mis. 


De 2 euro truc:

De 2 euro truc kan je gebruiken om de diepte van de band te meten. Leg het stuk van 2 euro in de groef. Steekt de zilverkleurige rand uit de band (=groef) dan is de band aan vervanging toe. 

Slijting-indicatoren:

Standaard beschikt elke band over slijting indicatoren (= kleine rubber binnen de bandengroef). Zijn deze niet meer aanwezig? Dan is dit geen tovertruc van de eigenaar maar zijn de banden volledig op. Ligt het profiel van de band gelijk aan de indicator dan is ook in dit geval de band aan vervanging toe.

DMCC-Center 

Experts in Car Care & More 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x