google-site-verification=VHD9fdlpq7jFU4ENBTnLNSJvvQu-3aZrJDBWyvgzhuw
DMCC-Center

DMCC-Blog 1.0: Hoe reinig ik mijn automatten het beste?

17 november 2019

Hoe reinig ik mijn automatten het beste? 

Zwoegen en zweten om die ene vlek uit jouw stoffen automat te krijgen, work smart not hard. 

Heb je rubberen automatten? Dan geven we je nu reeds alle tips mee. H O G E D R U K R E I N I G E R! Zo dat was het dan voor jou als plastieken automatten eigenaar, tot de volgende blog! 

De mattenreiniger, de matten-tapper of de mattenrol zijn de 3 meest bekende tools die mensen gebruiken om hun automatten te reinigen. Wat zijn nu juist de voor-en nadelen van de verschillende tools en wat is de beste manier? 

Je zit in de zetel en ziet plots een grote stofwolk voorbij vliegen, wel dan is jouw buur, man of vrouw een matten-tapper. Lekker de auto matten tegen de muur van jouw, zijn of haar woning slagen om zo al het stof en andere te verwijderen. Fijn is anders, hetzelfde geld voor veilig. Indien de automatten ouder worden kunnen ze plots breken, vermijden dat matten-tappen dus.

De mattenroller of mattenreiniger zijn de meest voorkomende tools die de carwash of self-carwash hebben staan en aanbieden. Je gooit een jeton in de mattenreiniger en een hoop schuim en vloeistof komt uit de machine. De mattenroller is vaak gratis. 

Wat is nu juist het probleem van de meeste mattenreinigers en mattenrollers? 
  1. Het stinkt. Yeps, het water is oud en/of vies en het stinkt. Die geur leg je dan in jouw wagen wat achteraf voor heel wat gênante autoritten kan zorgen.
  2. Je reinigt enkel de bovenlaag van jouw matvezels.
  3. Je spreidt het vuil uit. 
  4. Je hebt het gevoel dat je iets enorm nuttigs aan het doen bent. 
Zijn alle mattenreiniger en mattenrollers slecht? 

Tuurlijk niet! Wij geven je enkele tips die er voor zorgen dat je deze op de juiste manier gebruikt en deze bijgevolg een positief effect hebben op jouw nog-te-reinigen automat. 

Genoeg gebabbeld, laten we in gang schieten, want ja:"je hebt niet heel de dag hé”

Gebruik eerst en vooral een stofzuiger en metalen borstel (bvb schoenborstel) om zoveel mogelijk vuil en andere uit jouw matten te verwijderen. 

Mattenreiniger:

Zorg dat je een middel hard borsteltje mee hebt om de matten te kunnen dieptereinigen. Spray vervolgens jouw automatten in met all purpose cleaner (Multi Surface Cleaner in onze webshop) die microvezel vriendelijk is, dit zal in de vezels van de automat kruipen en vervolgens voor de dieptereiniging zorgen. Voeg een klein beetje vloeistof van de mattenreiniger toe en borstel van links naar rechts en van boven naar onder. Je zal zien dat er heel wat vuil uit de matten komt. Neem achteraf alle schuim af met de reiniger en laat de matten drogen of steek deze in de mattenroller. Eenmaal dat de matten droog zij, spray je ze in met een lekker geurtje. Dit neutraliseert de eventueel overblijvende “droge geur” dat het water met zich mee kan brengen. (verkrijgbaar in onze webshop)  

De Mattenroller:

Wat je niet moet doen, is de matten in een bak water steken en deze door de mattenroller halen. De bak staat daar hoogstwaarschijnlijk al een aanzienlijke tijd en riekt niet meer al te fris. Door de mattenroller te gebruiken, rol je het water weg maar dan is de vraag; waar is de dieptereiniging gebleven? Juist, oeps, vergeten! Gebruik deze dus enkel om zelf gereinigde matten makkelijker te laten drogen. 


Dankje om onze DMCC-Blog 1.0 te lezen. Heb je last van die overliegende stofwolk? Stuur dit gerust naar je buren. Weet je man of vrouw niet zo goed hoe ze automatten moeten reinigen? cntrl-C (=kopiër) deze link en cntrl-V (=plak) deze naar jouw geliefde. Heb je vrienden? Stuur deze link ook gerust naar hen door! Heb je andere mensen naar dewelke je deze link wenst te sturen? Doe gerust. Onze blog is volledig gratis en is onze bijdrage om jouw leven een stukje beter of makkelijker te maken. 

DMCC-Center

Experts in car care & more  keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x